Serdivan Belediyesi Esentepe İçin Kolları Sıvadı

Parselasyon Planları Askıya Çıktı

Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, uygulama yapılacak alana yönelik parselasyon planlarının hazırlandığı ve askıya çıktığı belirtildi.

Değer Katacak

Esentepe’de yapılacak olan yeni imar uygulaması ile bölge daha da canlanacak ve Serdivan’a değer katacak yeni modern yapılar hayata geçecek.

12 Mayıs’a Kadar Askıda Kalacak

Esentepe Mahallesi’ne yönelik hazırlanan parselasyon planlarının 12 Mayıs tarihine kadar askıda kalacağı, vatandaşların bu tarihe kadar itiraz ve taleplerini Serdivan Belediyesi’ne yapabilecekleri belirtildi.

Hedef; Yılın İkinci Yarısı Tapuları Teslim Etmek

Açıklamada ayrıca, düzenleme ile ilgili çalışmaların en kısa sürede tamamlanması ile birlikte yılın ikinci yarısında vatandaşlara tapularının teslim edilmesinin hedeflendiği bildirildi.

18 Uygulaması Nedir?

3194 sayılı İmar Kanunu çerçevesinde belediyeler veya valiliklerce imara uygun konut alanı elde etmek amacıyla imar uygulamaları yapılmaktadır. Bu uygulamalar çerçevesinde arsa ve arazileri birbirleri ile birleştirmeye, bunları yeniden imar planına uygun ada veya parsellere ayırmaya, hak sahiplerine dağıtmaya ve resen tescil işlemlerini yaptırmaya arsa ve arazi maliklerinin muvafakatı aranmaksızın belediye ve valilikler yetkilidir. 18. Madde uygulaması ile birlikte imar planında umumi hizmetlere ayrılan yerler kamuya kazandırılarak inşaat yapmaya elverişli olmayan arsalar konut yapılabilecek parsel haline getirilmektedir.